Welkom op de Sanders weblog


U bevindt zich op de weblog van Sanders Hengelsport.

Op deze blog vind u in de toekomst diverse artikelen geschreven door het Sanders Team. Voor vangst verslagen en tips en tricks, Volg deze blog.

woensdag 30 juni 2010

De wk vis

Na een paar dagen gevoerd te hebben begon de twijfel.
Voetbal kijken in de kroeg of vissen. Met deze weersomstandigheden is de keus normaal snel gemaakt.
Maar de laatste tijd probeer ik toch zo veel mogenlijk te gaan vissen.
Ik bedacht een compromis eerst voetbal kijken met een paar cola''s en daarna toch maar gaan vissen.
Na een spannende wedstrijd kwam ik in de schemering aan op mijn stek.
Zoals verwacht zat er niemand aan het water. Heerlijk......

Behalve de muggen dan......

Ik ving die nacht enkele vissen, geen bakken maar ik ging tevreden naar huis.

even voorstellen, Sven Bosschaart



Toen ik als 4 jarig jongetje met mijn moeder over straat liep op een mooie zonnige lente ochtend en een meneer met een vaste hengel een grote Brasem zag vangen was ik verkocht. Ik zei: Mama, dat wil ik ook! Voor mijn 5e verjaardag kreeg ik van mijn ouders een dure speelgoed tractor, van mijn opa en oma een bamboe hengel van een paar gulden. Juist ja, ik heb nooit op die tractor gezeten. Vanaf dat moment kwam de visser in mij omhoog, het schaap was over de dam, de passie geboren. Dat het zo’n grote passie zou worden had ik op dat moment alleen nog niet kunnen bedenken..

Inmiddels ben ik 19 jaar, en al sinds mijn 5e een zeer fanatieke visser. Na de bewuste bamboe hengel, kwam er al snel een langere carbon stok, een winkle picker en een spinhengel. Een paar jaar later gevolgd door vliegvis hengels, karperhengels, verticaal stokken, jerkbait kanonnen etc etc.

Fijn, de passie werd meer en meer een obsessie. Voor de fanatieke vissers die ontkennen dat vissen een obsessie is, ik geloof je niet!

Mijn school is vrij uniek. Ik ben namelijk student aan de opleiding MBO Sportvisserij academie te Alkmaar. Zodoende had ik een stage nodig en kwam ik bij Sander’s hengelsport Maarssen terecht. Een zaak waar ik altijd al graag kwam. Na een periode van dozen sjouwen, het magazijn aanvullen en de nieuwe winkel weer op orde krijgen werd het tijd voor de verkoop. Ik had al wat detailhandel ervaring dus dat kwam goed van pas. Inmiddels loopt mijn stage bijna ten einde en zal u mij de rest van de zomer als winkelmedewerker bij Sander’s hengelsport Maarssen tegen kunnen komen. Ik zeg, de koffie staat klaar, voel u thuis en aangenaam: Sven Bosschaart