Welkom op de Sanders weblog


U bevindt zich op de weblog van Sanders Hengelsport.

Op deze blog vind u in de toekomst diverse artikelen geschreven door het Sanders Team. Voor vangst verslagen en tips en tricks, Volg deze blog.

woensdag 20 januari 2010

Old-skool rubriek

Eind April 1996 ging ik voor het eerst naar Frankrijk toe. Met Dennis en Bas gingen wij voor het eerst Franse karpers belagen. S´nachts vroor het tot wel 5 graden onder nul. In die tijd had je nog geen goede winterslaapzakken dus het was echt ijskoud gelukkig hadden we wel een fles whisky om een beetje warm te blijven. Na 3 dagen vorst veranderde het weer en begon de vis een beetje actief te worden.
We hadden nog geen teken van leven gezien. Nu begon het te regenen en niet zo'n klein beetje ook.
Gelukkig bleef de Hutchie tent waterdicht. Na 5 nachten blanken kwam er een stek vrij waar wat Engelsen een paar vissen hadden gevangen en wij besloten de stek dan ook over te nemen voor de laatste 2 nachten.
De volgende dag verspeelde Dennis een vis die zich vast zwom in het midden van de baai waar hij in viste.
6 dagen blanken en dan eindelijk een aanbeet krijgen en dan word de vis verspeeld......
De sfeer was opperbest zolas je kunt begrijpen.
De afgelopen nacht had ik wat vissen in een klein kommetje horen springen en ik had er direct 3 kg Nash peach boilies opgegooid voor de laatste nacht.
De laatste nacht viste ik met 3 hengels verspreid in de baai.
S´nachts om half 2 kreeg ik een trage aanbeet op mijn middelste hengel en na een vrij korte dril lag de vis in het net. Toen we de vis uit het water wilden tillen lukte dit niet, het net leek vast te zitten.
Toen ik een lampje op het net richtte zag ik pas wat ik had gevangen, Een mega grote spiegelkarper lag naar lucht te happen in het net. Een schreeuw ging over het water mijn eerste Franse karper was gelijk een gigant.
De vis werd gewogen en de naald knalde over de 25 kg heen. Hoeveel geluk kan je soms hebben, dacht ik.
Helaas hadden wij geen weegschaal die verder ging dan 25 kg, dus ik zal nooit weten hoe zwaar deze vis precies geweest is. Toen ik terug kwam gelijk maar even een weegschaal tot 50 kg aangeschaft ..
De vis werd veilig in de bewaarzak weggehangen. De volgende ochtend tijdens het foto’s maken scheet de vis de hele onthaakmat vol, het was duidelijk dat de vis het aas lekker vond.
Zoals je aan de foto’s ziet hadden we in die tijd geen groothoeklens of telescopische armen :)









Niet slecht voor mijn eerste Franse vis.