Welkom op de Sanders weblog


U bevindt zich op de weblog van Sanders Hengelsport.

Op deze blog vind u in de toekomst diverse artikelen geschreven door het Sanders Team. Voor vangst verslagen en tips en tricks, Volg deze blog.

donderdag 1 juli 2010

Zelfs in deze hitte zijn mooie vangsten mogelijk!

We hebben momenteel een hittegolf hier in de Alpen. Het vissen met steunen is dan niet echt effectief en daarnaast is het niet lekker om heel de dag saai naast je hengels te zitten wachten. Wat veel spannender is om de zonnende karpers op te zoeken. De laatste weekenden doe ik dan ook niet anders. Gewapend met een hengel, landingsnet en een blikje mais zoek ik de zonnende karpers tussen de obstakels. Vervolgens voer ik was mais en laat ik daar een haak met 2 maiskorrels tussen zakken. Meestal tonen de vissen snel interesse. Zo ook afgelopen weekend...



Het is belangrijk dat je material 100% in orde is om zulke vissen te kunnen landen tussen de obstakels. Vooral een enorm sterke haak is van groot belang. De Sanders super strong hook in maatje 8 laat mij eigenlijk nooit in de steek. Deze knoop ik aan een sterke dyneema lijn van 30/00 en met mijn 2 3/4 hengel kan ik de vis snel in mijn net dirigeren.

Ik zou zeggen, pak ook eens een kleine uitrusting bij elkaar en ga op zoek naar de karpers. Dit is vaak vele malen effectiever als afwachten achter je steunen!

Succes!

Mark