Welkom op de Sanders weblog


U bevindt zich op de weblog van Sanders Hengelsport.

Op deze blog vind u in de toekomst diverse artikelen geschreven door het Sanders Team. Voor vangst verslagen en tips en tricks, Volg deze blog.

dinsdag 9 maart 2010

Overwinteren in Marokko door steven blom

Eind februari ben ik samen met mijn vismaar Raymond het winterse weer in Nederland ontvlucht voor een week Marokkaanse zon. Ik ben blij dat ik dat kan schrijven want een week eerder had het alleen maar geregend in Marokko. Door de hevige regenval steeg het waterniveau van het meer erg snel gedurende de eerste dagen. Ook nadat het gestopt was met regenen bleef het stijgen door de vele riviertjes die vanuit de omringende bergen het meer instromen. Het bizarre is dat het meer grofweg 4.000 ha groot is, als er dan in 1 nacht het 0.5m hoger staat.. Dat is een heleboel water!

Al met al hebben wij een heerlijke week gehad en paar mooie vissen kunnen vangen. Allen waren puntgave schubkarpers in allerlei gewichtsklassen. Mijn vangst van een 21kg schub maakte de sessie extra geslaagd. Die na een bizarre dril vanuit de boot, waarin de lijn aantal keren vastgezeten heeft in wierbedden en achter taluds, wist ik met behulp van Raymond hem te vangen.