Welkom op de Sanders weblog


U bevindt zich op de weblog van Sanders Hengelsport.

Op deze blog vind u in de toekomst diverse artikelen geschreven door het Sanders Team. Voor vangst verslagen en tips en tricks, Volg deze blog.

zaterdag 23 januari 2010

Old-skool II

Mijn hengel boog diep in het handvat door. De drie meter lange parabolische Bruce en Walker gaf de vis geen kans. Zacht tikte het maxima lijn van de spoel van mijn Abu ambassadeur molen, de slipknop welke onder de molen zat was goed afgesteld, zodat lijn breuk bijna niet mogelijk was.


Het aas was perfect, eerst het roggebrood malen en daarna mengen met stroop om daarna een bal kneden, zodat je de haak goed kon verstoppen.

Terwijl ik de hengel op een van de eerste BJ verklikkers legde werd ik raar aangekeken, die elektronische rommel had niets met vissen te maken. Een rolletje zilverpapier of een peeterswaker waren voldoen om in je lijn te hangen als verklikker.
Ik kon tenminste nog vissen, tijdens het gesloten visseizoen waren altijd de veenplassen bij de graaf open, daar lagen grote karpers tot wel vijftien pond toe.



En een van die vissen had ik nu aanmijn hengel, al mijn inspanningen werden beloond, wat een kanjer.


Intussen zijn er gigantische veranderingen in het karper vissen gekomen qua techniek, materiaal en kennis.Voersamenstellingen, gebaseerd op de gedragingen en behoeften van de karper.


 Het Evert Aalten voersysteem die een ware revolutie teweeg heeft gebracht in het karper vissen. Waarbij serieus werd gekeken naar een optimale samenstelling van het voer met resultaat dat de vangsten als een speer om hoog schoten.



Ook de Sanders boilies zijn samen gesteld met en door karpervissers, welke zeer hoge ogen gooide met dit voer. Verschillende samenstellingen zijn er voor verschillende seizoenen. Een wel zeer bekende en goedvangende boillie is de Octopus &Squid. Hiermee zijn grote karpers in binnen en buitenland gevangen.

Nu veertig jaar later vis ik nog steeds op de “karpermanier" alleen met makreel en sardines. Mijn nieuwe passie, snoek en snoekbaars.


Grz,

Carolus