Welkom op de Sanders weblog


U bevindt zich op de weblog van Sanders Hengelsport.

Op deze blog vind u in de toekomst diverse artikelen geschreven door het Sanders Team. Voor vangst verslagen en tips en tricks, Volg deze blog.

maandag 18 oktober 2010

Frankrijk sessie, Sander & Rogier

Deel 2

Kort nadat Sander vertrokken was besloot ik om mijn hengels wat te verleggen en wat nieuwe stekken aan te voeren om ze later in de week te gaan bevissen. Toen ik eenmaal terug was op de stek hoorde ik de portofoon over gaan, het was Sander en hij had goed nieuws. 3 vissen gevangen allen boven de 15 kilo en dat in 2 uur tijd. Dat beloofde nog wat voor de komende nachten. En zo zie je ook maar weer dat de zoektocht naar karper vaak word beloond. Ik feliciteerde Sander en plofte daarna neer op me stoel. Ik begon mezelf af te vragen of ik hier nog wel goed zat of dat ik ook beter kon vertrekken naar de andere kant. Uiteindelijk besloot ik te blijven en me te concentreren op de komende nacht, ik vaarde de 4 lijnen opnieuw uit en genoot daarna nog even van de eerste zomerstralen van het jaar.

Midden in de nacht werd ik gewekt door een krijsende delkim,
Snel de lieslaarzen aan en de boot in. Eenmaal boven de vis begon het gevecht, de karper bleef rustig over de bodem cruisen en al snel had ik het gevoel dat het om een van de betere vissen ging. Na wat meer druk te zetten kwam de vis langzaam naar boven en was het gevecht eigenlijk alweer voorbij, voordat ik het wist zat de karper veilig en wel tussen de mazen van het net en kon de terug reis beginnen, na enkele minuten kwam ik aan op de stek en zette alles klaar voor het weeg ritueel. Toen ik de schub karper aan de weger hing klapte de naald meteen door de 25 kg grens en bleef stijf staan op 25,2 kg. Ik deed een vreugde dansje en zakte de vis veilig weg om Sander te informeren over de vangst. Enkele uurtjes later kwam Sander over varen om de vis te fotograferen. Na een hele reeks foto’s zette ik de gigantische schub terug in haar element. Voor mij kon de sessie niet meer kapot.




Toen ik even later met Sander mee terug liep naar zijn boot vertelde hij mij dat die wederom ging verkassen. Hij had al een tijd geen vis meer gezien en de laatste vis die hij had gevangen lag 24 uur eerder ook al op zijn onthaakmat. Hij zag een stuk verderop wat karpers springen en besloot daar in de buurt te gaan vissen. Nadat ik terug liep naar mijn stek hoorde ik in de verte het geluid van een optonic. Snel rende ik naar de desbetreffende hengel en sprong in de boot. Eenmaal boven de vis was het al te laat. Een grote bal wier kwam naar boven waar helaas geen karper in verpakt zat.




Binnenkort het laatste deel.