Welkom op de Sanders weblog


U bevindt zich op de weblog van Sanders Hengelsport.

Op deze blog vind u in de toekomst diverse artikelen geschreven door het Sanders Team. Voor vangst verslagen en tips en tricks, Volg deze blog.

maandag 19 juli 2010

De Smartboat aan het werk

Op sommige wateren kan een voerboot het verschil maken. Met die reden heb ik er dan ook één aangeschaft. Hier in de buurt ligt een water waar het verboden is om met een rubberboot het water op te gaan. Dit weten de vissen maar al te goed en daarom azen ze allemaal buiten werpbereik. Een goede reden dus om een voerboot in te zetten!

Na lang zoeken en vergelijken heb ik voor de smartboat gekozen op advies van Sanders. Een oerdegelijke boot die je niet snel in de steek laat.

De eerste keer dat ik hem gebruikte heb ik hem gelijk goed op de proef gesteld. Op de grote plas stond namelijk een aardige kabbel vanwege een harde zuidwesten wind. Na de eerste 4 uur zonder actie gezeten te hebben besloot ik om mijn lijnen toch met de boot uit te varen. Ik was benieuwd of hij in de woeste omstandighden zijn werk goed zou doen.

Ik vul de voerboot meestal met een PVA zakje waarin mijn rig en voer zit, dit vanwege het vele wier op de plas.



Als ik de boot in de golven zet zie ik dat hij goed stabiel blijft liggen. Op volle snelheid gaat hij zeer snel naar mijn stek toe. Ideaal! De meeste voerboten hebben een slakkengangentje, maar deze zeker niet! Als ik het PVA zakje op ongeveer 150 meter van de kant drop kan het wachten beginnen.




Gelukkig hoef ik niet lang te wachten, want de hengel wordt al na 15 minuten uit de steunen getrokken! Door de harde wind is het niet makkelijk drillen, maar gelukkig krijg ik de vis in mijn net. Het blijkt een mooie 15kg + te zijn!



Inmiddels heb ik de voerboot al vele malen in gezet en er een berg mooie vissen mee gevangen. Ik durf ook te zeggen dat ik sommige vissen niet zonder de voerboot gevangen zou hebben. Ondanks de stevige aanschafprijs heeft hij zich al dubbel en dwars terug betaald!

Als je op zoek bent naar een boot is deze zeker aan te raden!

Groetjes,

Mark