Welkom op de Sanders weblog


U bevindt zich op de weblog van Sanders Hengelsport.

Op deze blog vind u in de toekomst diverse artikelen geschreven door het Sanders Team. Voor vangst verslagen en tips en tricks, Volg deze blog.

woensdag 6 januari 2010

Vissen op openbaar water in frankrijk

Er word mij zeer regelmatig de vraag gesteld of ik niet een goed openbaar water in frankrijk weet om een weekje lekker te kunnen vissen. Het liefst met de auto achter de tent en  50 ponders die vanzelf het schepnet in zwemmen. Helaas zijn er niet veel van deze wateren :)
Wel is het zo dat op de meeste openbare wateren er altijd wel vissen boven de 20 kg zwemmen en vaak nog wel een stuk zwaarder. Ik zal in dit artikeltje enkele korte tips geven hoe je thuis alvast op zoek kan gaan naar goede openbare wateren.

# Google earth --   download dit bestand op je pc en na enkele minuten kan je alle wateren zeer gedetailleerd bekijken(ook de toegangs wegen). Vaak kan je ook blokjes aanklikken, hier staan mooie overzichts foto''s van het water op en geeft je een goede indruk van het water en de oevers.

# Google --  Heb je een mooi water gevonden toets het in de zoekmachiene van Google in, zowel in internet als in afbeelding. Je vind hier inieder geval informatie van welke visfederatie het water is en wat de regelementen van het water zijn. Met een beetje geluk kom je op een frans forum terecht en met nog meer mazzel kan je deze vertalen in het Engels. Als dit lukt kan je van achter je pc al een hoop over het bestand en regelementen te weten te komen.

# Mocht je voor het eerst naar frankrijk gaan dan is het raadzaam om niet op de grote reservoirs of stuwmeren te starten omdat je hier voor onverwachte verassingen kan komen te staan.
Denk hier bijv aan harde wind, extreem veel wier, kleine nachtvis zones en meters modder.

In de volgende artikelen ga ik wat dieper in op de verschillende soorten wateren, taktieken en te gebruiken materialen.   gr  Sander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten